DANSK LAND-ROVER KLUB FORSIDE   INDHOLD   LOGIN   SØG   OPSLAGSTAVLE
SYDSJÆLLANDDenne del er kun for medlemmer
BILERNE
OPLEVELSERNE
KLUBBEN
Kalender
Rejsebeskrivelser
Rejsetips
Terrænkørsel
Bilen
Fortæl selv

Fakse Kalkbrud 16. marts 2002

(19-03-2002)

af Mikkel Warming

Kong vinter blæste stadig en kold vind over det "hvide krater" i Fakse da jeg ankom lørdag morgen. Så det var med forfrosne fingre og en løbende næse at jeg tog imod Verner og Lars som kom med regionens dejlige campingvogn, og tanken om at kunne komme til at sidde i de bløde hynder og få følelsen tilbage i fingrene varmede allerede...meen efter et par minutter blev det klart for os alle tre, at en hvis langskægget herre havde glemt nøglen til campingvognen!
Men Verner fik liv i den gamle 110" og hentede hurtigt den meget savnede nøgle.

Forventningerne om det store fremmøde lå ikke på tanke, da det var det første arrangement i år og at vejret ikke lige viste sine varme sider frem, men de forventninger blev hurtigt gjort til skamme. Klokken var ikke mange minutter over 10 da de første vogne dukkede op. Langt hovedparten af disse var dog produceret i samme egn som prinsesse Alexandra.
Alle de ivrige fanatikere byttede gladeligt en 50-kroneseddel med et stykke gul minestrimmel og en opsang om hvor de måtte køre og hvor de slet ikke måtte køre.

Dagen blev brugt på at finde nogle skrækkelige diagonaler og kraftige stigninger som blev angrebet fra alle vinkler og kanter. De som havde påmonteret spil på næsen blev heller ikke arbejdsløse, da det ikke skortede på udfordringer.
En enkelt japaner var da også meget tæt på at undersøge, om det var rigtigt at der ikke var tropiske fisk i den turkise sø, men han slap dog med skrækken og et par sprængte forlygtepærer. En lidt mere uheldig Land Rover måtte forlade Fakse på ladet af et fejeblad, efter en lidt for hurtig retræte baglæns ned af en stejl bakke.

Da der var kommet mange nye medlemmer fra Dansk 4x4 klub og Nordsjællands Terrænbils klub som ikke havde den fornødne erfaring i så et krævende terræn som Fakse blev det pålagt de mere erfarende at tage hånd om disse.

Et par stikaksler senere rundede klokken fem og vi kunne konstatere at vi havde haft 60 biler igennem tælleren. Desværre var der mange af disse japanere som ikke havde deres terrænkort i orden, så konklusionen på dette bliver, at der fremover ikke bliver nogen kørsel for dem, der ikke har noget terrænbevis. Dette vil gælde alle for alle fremtidige tærrenarrangementer i Region SSJ.
Tilbage var der kun den for nogen lange hjemtur på de grove terrændæk, og den timenlange afkalkning.

Aktivitet i Fakse Kalkbrud. © copyright: Lars Engelund
Læs om andre arrangementer i Faxe Kalkbrud
Læsernes kommentarer
En herlig dag | Finn Otto | 24-03-2002 20:16:00
Hej og tak for en herlig dag i kalken,
det var første gang landrøveren og jeg var ude og lufte fjedrene for alvor, og hvor var det dejligt at se toyota drengene begynde at kigge efter os for derefter at følge efter i de spor vi opfandt.Det er altid spændede at se terrænget forandre sig, men næste gang håber jeg at have parabolic fjedre på for en light weight er godt nok hård i filten i forhold til en 110.
Vi ses i ødemarken.


Terrænbevis | Henrik Petersen | 21-03-2002 08:08:00
Som chefinstruktør vil jeg gerne understrege at nye medlemmer af region sydsjælland kan køre to gange på gæstebevis.Dettte udstedes af en instruktør til det enkelte arrangement.
Derefter skal der tages grønt bevis.


830 bornholm før sydsjælland | frank henriksen | 19-03-2002 15:47:00
110 1987 turbo har været i sydsjælland siden 1982 været imange forskellige tærræner landet rundt og eurtrail 1990 frankrig sammen med niels andersen 90 v8 hvordan gik det ham i fakse forleden hilsen frank stenløsevej 16 allinge 3770 tlf 56481780

Har du lyst til at kommentere siden ? Tryk her

Copyright © 1999-2024 by dlrk-ssj.dk. Materialet på disse sider er beskyttet af gældende dansk lov om ophavsret.