DANSK LAND-ROVER KLUB FORSIDE   INDHOLD   LOGIN   SØG   OPSLAGSTAVLE
SYDSJÆLLANDDenne del er kun for medlemmer
BILERNE
OPLEVELSERNE
KLUBBEN
Vores biler
Køb/salg
Identificering
Priser/specifikationer
Bilens historie
Fortæl selv

Gigglepin opgradering af mit Warn 8274

(17-08-2011)

af Asger Jørnow

Og nej jeg har ikke fået 2 stk. 7 HK motorer på.

Ved trophy til det netop overståede landsarrangement fandt jeg ud af at bremsen på mit aldrende 8274 spil ikke virkede. Jeg skulle spille Peter Struntze ned at en stejl bakke, men da jeg slap knappen til at spille ud fortsatte spillet med at spole ud, det eneste der bremsede var motoren der uden strøm kørte hurtigere end nogensinde før.

Peter syntes at det var en fin tur ned, men jeg syntes ikke at det var sjovt at vide at hvis han gerne ville stoppe, havde jeg ikke en chance. Så det var til til en reparation af bremsen.

Jeg undersøgte lidt omkring på internettet, og kom forbi gigglepin der normalt forbindes med dobbelt motor til Warm 8274. De har dog også en hel del andre modifikationer til 8274. Jeg fandt ud af de også laver deres egen version af brense dele, de er både ca. dobbelt så store og koster det halve.

Når jeg nu alligevel skulle skille bremsen ad kunne jeg lige så godt skifte de andre sliddele der er i bremsen. Så jeg bestilte bremse bakker, eller hvad de nu hedder, pakning og kugler, en ny fjeder til at holde bremsen fra hinanden, når den ikke skal bremse.

Min ven Christian har 4wd.nu, og her forhandles Gigglepin via Gwyn Lewis, så jeg bestilte det hele her, og 4 dage senere fik jeg delene med posten.

I mellemtiden havde jeg taget bremsen af spillet. Dette er en meget let opgave, da man bare skal tage toppen af og løfter låsepladen der holder hele spillet sammen, og bremsen kan trækkes ud af huset.

Nu skulle det i teorien være let at skille bremsen ad, da man bare skal klemme bremsen sammen og fjerne låseringen, og det skulle nærmest falde fra hinanden. Som du måske kan gætte gik det ikke helt sådan i mit tilfælde. Låseringen kom af, men bremsen syntes ikke at den skulle af akslen, jeg forsøgte at slå forsigtigt på den for at løsne den rust der sikkert havde opbygget sig, men det hjalp heller ikke. Den fik så nogle dage i skuret med jævnlig tilførsel af rustløsner, men stadig ikke noget resultat.

I mellemtiden var stumperne kommet, så nu skulle den bare fra hinanden så jeg kunne komme videre. Jeg blev lidt mindre forsigtig med hammeren, og bremsen løsnede sig ca 5 mm, så der måtte hårdere midler i brug, og jeg fandt en ven med en aftrækker, og efter lidt overtagelse kom det fra hinanden.

Efter aftensmad fik jeg ryddet køkkenbordet så jeg kunne få det hele nusset og samlet. Jeg startede med at slibe bremse skiverne, da de gamle bremse bakker var væsentligt mindre, og derfor skulle der tages noget nyt område i brug, og de fik den store tur med sandpapiret. Problemet med at det var så svært at få fra hinanden skulle også løses, og der måtte en del slibning af både aksel og hullet i bremseskiven til, før det var nogenlunde til at få sammen igen.Den gamle bremse adskilt.

Den nye Gigglepin modificerede fjeder var væsentligt anderledes end den originale. Den var ca. dobbelt så lang, og ca. samme hårdhed, men til gengæld var der også en ny skive med hvor fjederen ender. Med den originale står fjereren på en massig skive, men i den modificerede er der en slids den står i for at kompensere for den længere fjeder.Den nye fjeder.Den opgraderede bremse belægningDen nye bremse belægning bagerst, og den gamle forerst.Afrensning af bremserne.

Så nu var det bare at lægge det hele sammen, og mase det fladt, sætte dte på akslen, og få låseringen på... Problemer er at der er et kugleleje i midten, hvor kuglerne kun ligger det rigtige sted når det er trykket sammen, og indtil da er alle de forkerte steder. Jeg havde smuglæst lidt om hvad andre har gjort. Nogle havde lagt dem i klistret fedt, men jeg er ikke så glad for fedt i nærheden af bremser, så det valgte jeg ikke, men noget klistret skulle der til. I køkkenskuffen plejer der at være en limstift, som jeg vurderede ville holde kuglerne fast mens jeg pressede det sammen, men samtidig klistre så dårligt at kuglerne efterfølgende kunne køre frit, og lime falde ud i flager. Jeg ved ikke om det ville have virket, for der var ingen limstift, til gengæld lå der en læbepomade, og den virkede fint.Samling af bremsen.

Efter at have samlet det hele kom jeg i tvivl om jeg havde sat den midterste plade korrekt. Denne plade er den der bliver grebet af en lille klo på siden af spillet, og den der giver spillet sin karakteristiske klikkelyd, når den ikke bremser, men fjederen ikke kan holde bremse pladerne fra hinanden. En hurtig kontrol på internette viste at jeg selvfølgelig havde sat den forkert, men den var hurtigt vendt om, selvom jeg var lidt nervøs ved om læbepomaden kunne holde kuglerne begge gange.Sammenpresning af bremsen.

Nu skulle akslen med bremsen bare skubbes tilbage i huset, og låsepladen ned igen. Her vil jeg gerne bemærke at det er vigtigt at låsepladen ligger korrekt, for hvis den ikke ligger i slidsen i top huset, kan den glide op og bremsen falde ud. Det har jeg prøvet på en stejl skråning, og så går det ellers hurtigt ned hvis ikke man kan holde bilen på bremsen.Låsepladen.

Ved samme lejlighed bør man skifte de 2,5 dl gearolie der er i spillet. Jeg plejer at bruge min bremseudlufter til at suge olien op med. Det undlod jeg denne gang, da det blev skiftet lige før landsarrangementet hvor jeg skiftede pakningen mod tromlen, og derfor havde hele spillet skilt ad.Samlet igen med ny bremse, men det kan ikke ses udefra.

Læsernes kommentarer
opgradering af spil | Per Bærentzen | 25-10-2012 23:57:44
Hej Asgar det er en meget fin forklaring med medfølgende billedserie,der skulle være mange af sådanne reparations vejledninger mvh Per

Har du lyst til at kommentere siden ? Tryk her

Copyright © 1999-2024 by dlrk-ssj.dk. Materialet på disse sider er beskyttet af gældende dansk lov om ophavsret.